Overdenkingen

Br Cees Fraanje
16 februari 2020

Geachte Reiziger deel 2(4)

Geachte Reiziger deel 2(4)

Tweede deel in de serie van 4, “Geachte Reiziger”. Br Cees Fraanje gaat hier in op het thema vurig spreken.

26 januari 2020

Een vurig gebed

Een vurig gebed

In deze drie punten preek gaat br Cees Fraanje in op het vurige gebed van Elia. Het gaat God niet om de woordkeuze of lengte; het gaat om de bedoeling. Iedereen kan dus “vurig” bidden. Maar in deze preek meer hierover……………………

25 december 2019

Het kerstpakket van God. (Kerst 2019)

Het kerstpakket van God. (Kerst 2019)

Kerst 2019. Lezing door verschillende kinderen. Preek van br Cees Fraanje over het kerstpakket dat God ons gegeven heeft.

24 maart 2019

De macht van de zonde

De macht van de zonde

Op vlotte wijze loodst br Cees Fraanje je door Romeinen 5 en 6 waarbij hij uitlegt dat de zondemacht een sluw gebeuren is. Iedere zonde wordt beloond maar uiteindelijk wordt het je dood.
WIe in Christus is, is echter niet in die zondemacht. Als de zonde bij je aanklopt, denk dan aan Jezus en wat het Hem gekost heeft om je daarvan vrij te kopen.

25 november 2018

Dienen van God als tiener

Dienen van God als tiener

In deze tienerdienst laat br Cees Fraanje onder andere zien dat wij, net als Daniel destijds, geen enkele invloed hebben op veel dingen om ons heen. Zo had Daniel bijvoorbeeld geen invloed op de dwang waar onder hij meegenomen was, geen invloed op de boeken die hij moest lezen en leren. Wel had hij invloed op het eten dat hij at. Br Cees Fraanje roept ons op om dat te doen wat wij wel kunnen. Als we dat doen, dan zullen we net als Daniel beloond worden.

16 september 2018

Preek 16 september

11 maart 2018

God dienen in voor- en tegenspoed

God dienen in voor- en tegenspoed

Kun je God wel dienen als je in een zware periode van je leven zit. Velen hebben daar moeite mee. Begrijpelijk. Maar hoe moet dan dan?
Br Cees Fraanje gaat op een vlotte en aansprekende manier in op deze vragen en behandelt en passant nog wat diep gewortelde misverstanden.
(waarschuwing: neem de tijd hiervoor, het is 45 minuten lang maar zeer de moeite waard)

3 september 2017

Het volgen van Jezus

Het volgen van Jezus

Br Cees Fraanje begint met een aansprekend voorbeeld over iemand die uiterlijk Jezus wel volgde maar dat in werkelijkheid niet deed. Dat voorbeeld bleek hijzelf te zijn.
Met uiterst plastische voorbeelden laat Br Fraanje laat zien dat Jezus “veel te verliezen” had toen hij Levi (de tollenaar) vroeg of hij Hem wilde volgen. Jezus riskeerde alles om contact met hem te zoeken. Net als met Levi, zal Jezus ook alles doen om contact met ons te zoeken. In tegenstelling tot Levi, die maar een preek van 2 woorden (volg mij) nodig had om zijn leven radicaal te veranderen, hebben velen in de huidige maatschappij kennelijk andere prioriteiten. Onbegrijpelijk eigenlijk. Br Fraanje legt verder uit dat Jezus volgen niet betekent dat je geen fouten meer mag maken en ook niet dat je automatisch alles moet verkopen wat je bezit en als een arme te leven. De discipelen maakten immers ook fouten en Levi leefde ook niet verder als arme.

16 juli 2017

De zegening van “Openbaringen”

De zegening van "Openbaringen"

“Wij”lezen het boek openbaringen vaak niet/minder. Dat is jammer want daarmee loop je vele zegeningen mis, Openbaringen gaat over de wederkomst van Jezus. God wil dat wij betrokken raken bij de wederkomst en dat wij daar naar uitzien.
Br Cees Fraanje vergelijkt ons met die bruidegom die uitziet naar zijn bruiloft, zijn bruid op wil halen op de dag waar op hij dacht dat de bruiloft zou zijn, en er dan vervolgens achter komt dat zij nog in de tuin aan het werk is.